© - vanderwardtconcepts.nl, 2018
Stappenplan

ZO BOUWEN WE
SAMEN UW
NIEUWE HUIS

Wij realiseren ons als geen ander dat persoonlijke begeleiding geen enkelvoudig moment is, maar een weg die samen met u wordt afgelegd, op een manier die past bij wat u écht zoekt. Want wonen in een huis dat goed voelt en waarbij alles klopt, vraagt juist in het hele proces van individualisering om directe betrokkenheid. Daarom denken we nadrukkelijk voor uw specifieke situatie mee over het hier en nu, maar ook over later.

Stap 1
Ontspannen kennismaking
U hebt rechtstreeks met Van der Wardt contact opgenomen of bent door een architect naar ons verwezen. Voor een kennismakingsgesprek bent u welkom op ons kantoor in Eemnes, maar we komen nog liever bij u thuis. Want uw huis vertelt veel over wie u bent en hoe u graag woont. Bovendien hebt u dan eigen voorbeelden bij de hand die ook straks moeten terugkomen of juist anders gaan worden. Ook vormen we ons een beeld over hoe uw wensen zich verhouden tot uw budget.
STAP 2
Ontmoeting met de architect
Uniek bij Van der Wardt: er schuift een architect aan. Voor onze rekening wel te verstaan. Afkomstig van een van de externe top-architectenbureaus met wie wij al jaren schitterende huizen bouwen voor onze klanten. Deze architect hebben we voor dit gesprek uitgenodigd omdat hij (of zij) past bij de wensen die u in het voorgaande gesprek hebt aangegeven. Tijdens het volgende gesprek krijgen uw dromen steeds meer vorm.
STAP 3
Persoonlijk schetsontwerp
Korte tijd later ontvangt u een op maat gemaakt schetsontwerp en bijpassende offerte. Uiteraard heeft de architect zich dan ook al verdiept in het bestemmingsplan en uw kavel, zodat dit een grote stap in de richting is van wat ‘echt’ mogelijk is. Een spannend moment, want het betekent de eerste blik op uw nieuwe huis. Om thuis op tafel te leggen. Tegen de koelkast te plakken. Of mee naar vrienden te nemen.
STAP 4
Ambities en suggesties
Het formaliseren van de samenwerking is een belangrijke stap. Want nu kunt u echt beslissingen gaan nemen die voor het ontwerp van belang zijn. Pannenkap of rietenkap? Een slaapkamer met badkamer beneden? Als alle ‘grote’ keuzes zijn ingevuld, dan kunnen de kosten naast de ambities worden gelegd. Ongeacht of uw budget dan iets ruimer of beperkter blijkt te zijn, hebben wij nog volop suggesties voor u om het nieuwe huis te perfectioneren.
STAP 5
Aannemings- overeenkomst
Het ontwerp overtreft uw verwachtingen, maar de kosten blijven keurig binnen uw begroting. Mocht u om enige reden het project ‘on hold’ zetten, dan betaalt u alleen een vergoeding voor het ontwerp. En anders gaat het nu echt gebeuren! We bezegelen die mijlpaal met het tekenen van de aannemingsovereenkomst.
STAP 6
Definitief ontwerp en detailuitwerking
Alle plannen worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Terwijl onze bouwkundigen daarmee aan het werk zijn, gaan wij aan de slag met allerlei praktische zaken. Zo starten we het formele traject, zoals het aanvragen van de omgevingsvergunning (de vroegere bouwvergunning). Verder is het mogelijk dat we u uitnodigen om uw leveranciers te bezoeken, zodat u materialen en andere details vooraf met eigen ogen kunt zien.
STAP 7
Bouwvoorbereiding
Achter de schermen wordt uw hele woning bouwkundig uitgewerkt. Er wordt zelfs een 3D-model ontworpen. Voor u een spannend moment omdat u dan voor het eerst door uw nieuwe huis kunt ‘lopen’.
Voor de techneuten de ultieme test of alles tot op de millimeter past, zodat alle bestellingen kunnen worden geplaatst bij onze toeleveringsbedrijven.
STAP 8
Informatie
U mag ons in iedere fase met elke vraag, suggestie of opmerking bellen. Ook nemen wij zelf het initiatief om u op belangrijke momenten te informeren over de voortgang. Bijvoorbeeld bij het slaan van de eerste paal, het bereiken van het hoogste punt, of het plaatsen van de kap.
STAP 9
Oplevering
Een huis bouwen duurt gemiddeld een jaar van eerste gesprek tot oplevering. Het bouwen zelf neemt ongeveer zes maanden in beslag. De uiteindelijk bouwtijd hangt uiteraard af van uw wensen in ontwerp en afwerking. Wij zorgen ervoor dat u steeds over een actuele planning beschikt. Zodat u ook allerlei andere zaken er omheen goed kunt regelen. Natuurlijk regelen wij ook dat de oplevering een feestelijk moment wordt!
STAP 10
Service
Wat ons betreft is de opleveringsdatum een symbolisch moment. Want ook daarna mag u ons houden aan de kwaliteit die we u hebben beloofd. De ervaring leert dat er vaak nog langjarig contact blijft tussen u en ons. Vooral omdat u tijdens het wonen nog graag aanvullende wensen gerealiseerd ziet.